Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske koji nudi srednjovjekovni karakter kroz svoje drvene niše, bajkovite kuće i popločane ulice. Ovo je također dom mnogih drevnih građevina, fascinantnih muzeja i drugih zanimljivih atrakcija koje vas mame da posjetite ovaj prekrasni europski grad. Odlazak na ovakvo mjesto najbolja je opcija za provesti odmor.

 

U nastavku je navedeno 5 stvari koje preporučujem da trebate učiniti u Zagreb. Ove stvari će vam sigurno dati razlog za prekrasan provod i fantastično iskustvo.

 

  1. Arheološki muzej

Ovo je jedan od najvažnijih objekata grada Zagreba. Ovdje možete vidjeti zavoje zagrebačke mumije, vučedolske golubice i glave solinske djevojke. Tu je i zbirka sačuvanih kamenih spomenika koji su preuzeti iz vremena rimskog razdoblja. Ovi spomenici formirali su arheološki park koji će vas zasigurno privući.

 

  1. Etnološki muzej “Staro Selo”.

Ovo je selo u kojem se nalaze etnološki muzeji. Riječ je zapravo o očuvanim slamnatim kućama koje su građene tijekom 19. stoljeća. Ovdje možete pronaći artefakte i alate koji su se koristili za izradu svijeća i kovački zanat.

 

  1. Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije

Svratite na meditaciju dok uživate u fascinantnom pogledu na katedralu. Projektirao ju je Herman Bolle 1892. godine. Ova je katedrala pretrpjela višestruke požare i snažan potres, ali je rekonstruirana dok još uvijek ne stoji kao najbolja znamenitost koju treba posjetiti u Zabrebu.

 

  1. Umjetnički paviljon

Osnovana je 1896. godine. Ova znamenitost nije samo zbog izlaganja suvremene umjetnosti, već i zbog svoje očaravajuće unutrašnjosti sa staklenom kupolom i izvanredne povijesti. Posjet ovom mjestu dozvoljen je samo ponedjeljkom.

 

  1. Muzej grada Zagreba

Ovdje možete vidjeti neke modele i interaktivne eksponate o napretku grada od ranih vremena do danas. Sigurno možete naučiti nešto od važne povijesti ovog grada.