Certified Wireless IoT Solutions Administrator (CWISA-102) Exam Questions

0
6

Are you beginning your preparation journey for the Certified Wireless IoT Solutions Administrator (CWISA-102) Exam? PassQuestion is here to assist with the latest Certified Wireless IoT Solutions Administrator (CWISA-102) Exam Questions. These questions are meticulously designed to familiarize you with the topics and subtopics enveloped in the CWISA-102 exam blueprint. This comprehensive syllabus coverage ensures that no topic is left unexplored, enhancing your understanding and readiness. By utilizing the Certified Wireless IoT Solutions Administrator (CWISA-102) Exam Questions offered by PassQuestion, you’re not only prepping for success in your upcoming CWISA-102 exam but also paving the way toward a flourishing career in the field. Prepare to ace the exam and take a significant step forward in your professional journey.

Certified Wireless IoT Solutions Administrator (CWISA-102) Exam

The Certified Wireless IoT Solutions Administrator (CWISA-102) certification serves as a cornerstone in understanding the vast landscape of wireless technology. Recognizing that it’s impossible to cover every wireless technology in circulation, the CWISA-102 focuses on equipping professionals with knowledge on the most prevalent wireless solutions used in enterprises. The study materials and exam of CWISA certification validate this comprehension.

This new professional-level wireless LAN certification is part of the CWNP Program. Successful completion of the CWISA exam not only grants the CWISA certification but also contributes credit towards the CWISE certification if one decides to follow that path. The CWISA is founded on a twenty-year legacy of excellence in WLAN (802.11) certifications and marks the expansion of CWNP into non-802.11 wireless solutions, including:
Internet of Things (IoT)
Bluetooth Low Energy (BLE)
Cellular Solutions (LTE, LTE-U, 5G, CBRS)
Machine to Machine Communications (M2M)
Zigbee
Location Services
Wired-Side Supporting Technologies
High-Level Awareness of APIs and Automation/Integration Concepts
Project and Program Management Specific to Wireless Solutions Projects

CWISA-102 Exam Topics

1.0 Wireless Technologies 15%

1.1 Maintain continued awareness of wireless IoT technologies and applications of those technologies
1.2 Understand industry standard, certification and regulatory organizations and standards development processes
1.3 Define wireless network types
1.4 Understand hardware and software components of IoT end devices and gateways

2.0 Radio Frequency Communications 15%

2.1 Explain the basic RF wave characteristics, behaviors and measurements used for wireless communications
2.2 Describe the fundamentals of modulation techniques used in wireless communications
2.3 Explain the basic capabilities of components used in RF communications
2.4 Describe the basic use and capabilities of the RF bands

3.0 Planning Wireless Solutions 20%

3.1 Identify and use the wireless IoT system requirements
3.2 Identify and comply with system constraints
3.3 Select appropriate wireless IoT solutions based on requirements and constraints
3.4 Plan for the technical requirements of the wireless IoT solution
3.5 Understand the basic features and capabilities of common wireless IoT solutions and plan for their implementation

4.0 Implementing Wireless Solutions 25%

4.1 Understand the wireless IoT solution and consider key issues related to automation, integration, monitoring, and management
4.2 Use best practices in wireless IoT solution implementations
4.3 Validate wireless solution implementations including RF communications and application functionality
4.4 Understand and implement basic installation procedures
4.5 Implement best practices in knowledge transfer and hand-off

5.0 Supporting Wireless Solutions 25%

5.1 Administer the wireless solution while considering the implications of various vertical markets
5.2 Troubleshoot common problems in wireless IoT solutions
5.3 Understand and determine the best use of scripting and programming solutions for wireless IoT implementations
5.4 Understand application architectures and their impact on wireless IoT solutions

View Online Certified Wireless IoT Solutions Administrator CWISA-102 Free Questions

1. You have been asked to consider smart building opportunities for your organization.
Which one of these is a benefit of smart building technology?
A. Increased vacation time for building managers
B. Improved operational efficiency
C. Reduced design and construction costs
D. Faster Wi-Fi connectivity
Answer: B

2. What function does the IEEE perform in relation to wireless technologies?
A. Promotes technology and standards development
B. Designs wireless chipsets
C. Certified equipment to be compatible
D. Brings wireless products to market
Answer: A

3. What is the role of the ITU in wireless communications?
A. Defines international communications standards
B. Oversees communications regulatory agencies in each country
C. Coordinates the shared global use of the radio spectrum
D. Establishes wireless radiation exposure limits
Answer: C

4. What is an important acceptance agreement to achieve in the final customer meeting for a wireless IoT deployment?
A. Stakeholder acceptance
B. Support for wearable IoT solutions
C. Scope definition
D. Power supply provisioning
Answer: A

5. You are planning a wireless solution.
Why should you consider an ongoing monitoring system for use after the solution is deployed?
A. Implementation validation is never completed, it continues throughout the life of the system
B. Monitoring the solution provides additional billable hours
C. The number of users and the use of the solution will change over time and monitoring allows for detection of these changes
D. To ensure that the system continues to meet the original requirements, even if users later indicate poor performance
Answer: C

6. What is a valid reason to continue using older wireless networking technologies?
A. The desire for faster communications
B. The desire to support internal antennas
C. The desire to use older encryption processes, which are faster regardless of the CPU implemented
D. A requirement to support legacy devices
Answer: D

7. You are planning a wireless solution deployment. The organization has several wireless solutions in use. The new deployment must coexist with these other wireless solutions.
What is the most important factor to consider when implementing the new wireless solution?
A. Coordinating mounting locations with the other wireless solutions
B. Implementing matching encryption keys synchronized with the other wireless solutions
C. Implementing contrasting encryption keys countering the other wireless solutions
D. Coordinating frequency use with the other wireless solutions
Answer: D

8. In the simplified three-layer model for wireless IoT, what is the universal primary function of the Perception layer?
A. Gathering and transmitting data to be used for actions, analysis or reporting
B. Analyzing data for actions and reporting using AI and ML
C. Decrypting local data to send across the unencrypted IoT network
D. Providing the network across which data can be transmitted to the cloud
Answer: A

9. You have been asked to locate an intermittent RF interference source.
What tool will assist best in locating the generating device?
A. NMAP
B. WinPCAP
C. Spectrum analyzer
D. Protocol analyzer
Answer: C

10. Key performance indicators and business requirements are most relevant to what operational activity for an existing wireless IoT solution?
A. Implementation
B. Monitoring
C. Upgrading
D. Removal
Answer: B