FCP – FortiAnalyzer Administrator FCP_FAC_AD-6.5 Dumps

0
6

The FCP_FAC_AD-6.5 FCP-FortiAuthenticator 6.5 Administrator Exam is an essential certification for IT professionals in the field of network security. To assist you in your preparation for this significant exam, Passcert provides detailed and comprehensive FCP – FortiAnalyzer Administrator FCP_FAC_AD-6.5 Dumps. They are meticulously designed to allow you to practice effectively, comprehend the necessary material, and solidify your understanding. They cover a wide array of topics that are necessary for you to excel in the exam. By diligently utilizing these FCP – FortiAnalyzer Administrator FCP_FAC_AD-6.5 Dumps, you can ensure a robust and comprehensive preparation for the FCP_FortiAuthenticator 6.5 Administrator Exam. 

FCP - FortiAnalyzer Administrator FCP_FAC_AD-6.5 Dumps

FCP in Network Security Certification Path

The FCP in Network Security certification validates your ability to secure networks and applications by deploying, managing, and monitoring Fortinet network security products. This curriculum will cover the day-to-day tasks related to Fortinet network security devices. We recommend this certification for cybersecurity professionals who require the expertise needed to deploy, manage, and analyze Fortinet network security devices. To obtain the FCP in Network Security certification, you must pass the core exam and one elective exam no more than two years apart. The certification will be active for two years from the date of the second exam.

Core Exams    

NSE 4 FortiOS

FCP – FortiGate Administrator 

Elective Exams    

NSE 5 FortiAnalyzer (version 7.0 or older)

NSE 6 FortiAnalyzer Administrator / FCP – FortiAnalyzer Administrator

NSE 6 FortiAuthenticator / FCP – FortiAuthenticator Administrator

NSE 5 FortiClient EMS / FCP – FortiClient EMS Administrator

NSE 5 FortiManager / FCP – FortiManager Administrator

NSE 6 FortiNAC

NSE 6 FortiSwitch

NSE 6 Secure Wireless LAN

FCP – FortiAuthenticator 6.5 Administrator Exam

The FCP—FortiAuthenticator 6.5 Administrator exam evaluates your knowledge of, and expertise with, FortiAuthenticator devices. The exam tests applied knowledge of FortiAuthenticator configuration, operation, and day-to-day administration, and includes the administration of users, PKI certificates, configuration extracts, and troubleshooting captures. The FCP—FortiAuthenticator 6.5 Administrator exam is intended for network and security professionals responsible for the configuration and administration of Identity Access Management and Single Sign-On in an enterprise network security infrastructure.

FCP_FAC_AD-6.5 Exam Information

Exam name: FCP – FortiAuthenticator 6.5 Administrator

Exam series: FCP_FAC_AD-6.5

Time allowed: 60 minutes

Exam questions: 30 multiple-choice questions

Scoring Pass or fail. A score report is available from your Pearson VUE account

Language: English

Product version: FortiAuthenticator 6.5

Fortinet FCP_FAC_AD-6.5 Exam Objectives

FortiAuthenticator management

Perform deployment configuration on FortiAuthenticator

Explain and configure administrative accounts and roles

Configure advanced system settings

Configure and manage user accounts

Certificate management

Describe key concepts of PKI and digital certificates

Use the FortiAuthenticator certificate management service to generate local certificates

Implement automatic certificate management services

Active authentication (RADIUS, LDAP, 802.1x, Portal Services)

Implement RADIUS profiles and realms for RADIUS authentication

Configure and manage supported remote authentication services

Use FortiAuthenticator portal services to authenticate local and remote users

Configure tokens and two-factor authentication

Single sign-on

Use local authentication events for Fortinet Single Sign-On (FSSO)

Use third-party logon events via RADIUS single sign-on (RSSO), tags, and logs to generate FSSO events

Implement SAML roles on FortiAuthenticator for the SAML SSO service

Share FCP – FortiAuthenticator 6.5 Administrator FCP_FAC_AD-6.5 Free Dumps

1. A device that is 802.1X non-compliant must be connected to the network. Which authentication method can you use to authenticate the device with FortiAuthenticator?

A. EAP-TTLS

B. EAP-TLS

C. MAC-based authentication

D. Machine-based authentication

Answer: C

2. You are the administrator of a large network and you want to track your users by leveraging the FortiClient SSO Mobility Agent. As part of the deployment you want to make sure that a bad actor will not be allowed to authenticate with an unauthorized AD server and appear as a legitimate user when reported by the agent.

Which option can prevent such an attack?

A. Add only the trusted AD servers to a valid servers group.

B. Change the Secret key in the Enable authentication option for the FortiClient Mobility Agent Service.

C. Enable the Enable RADIUS accounting SSO clients method.

D. Enable the Enable NTLM option in the FortiClient Mobility Agent Service.

Answer: D

3. What happens when a certificate is revoked? (Choose two.)

A. Revoked certificates cannot be reinstated for any reason

B. External CAs will periodically query FortiAuthenticator and automatically download revoked certificates

C. All certificates signed by a revoked CA certificate are automatically revoked

D. Revoked certificates are automatically added to the CRL

Answer: C, D

4. When you are setting up two FortiAuthenticator devices in active-passive HA, which HA role must you select on the primary FortiAuthenticator?

A. Standalone primary

B. Cluster member

C. Active-passive primary

D. Load balancing primary

Answer: B

5. FortiAuthenticator has several roles that involve digital certificates. Which role allows FortiAuthenticator to receive the signed certificate signing requests (CSRs) and send certificate revocation lists (CRLs)?

A. Remote LDAP server

B. EAP server

C. SCEP server

D. OCSP server

Answer: C

6. Which FSSO discovery method makes use of service tickets to authenticate new users and validate the currently logged on users?

A. FortiClient SSO mobility agent

B. Kerberos-based FSSO

C. RADIUS accounting

D. DC polling

Answer: B

7. When revoking a certificate, which reason must be selected if you want the ability to reinstate it at a later time?

A. On Hold

B. Superseded

C. Operation ceased

D. Unspecified

Answer: A

8. Which three factors can determine which RADIUS policy is matched during a RADIUS authentication? (Choose three.)

A. Policy ranking

B. RADIUS client

C. Selected realm

D. RADIUS response

e) RADIUS attribute

Answer: A, B, E

9. When working with administrator profiles, which permission sets can be customized?

A. All permission sets can be customized.

B. Only the pre-existing permission sets can be customized.

C. Only non-administrator permission sets can be customized.

D. Only user-created or cloned permission sets can be customized.

Answer: D

10. You are a network administrator with a large wireless environment. FortiAuthenticator acts as the RADIUS server for your wireless controllers. You want specific wireless controllers to authenticate users against specific realms. How would you satisfy this requirement?

A. Define RADIUS clients

B. Enable Adaptive Authentication

C. Create Access point groups

D. RADUIS policy

Answer: D