FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator FCP_FCT_AD-7.2 Exam Questions

0
5

The FCP_FCT_AD-7.2 FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator exam represents a significant step in obtaining the FCP in Network Security Certification. PassQuestion has designed high-quality FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator FCP_FCT_AD-7.2 Exam Questions, a tool designed to broaden your knowledge base and hone your skills in preparation for the FCP_FCT_AD-7.2 exam. These questions are invaluable for comprehending the material and preparing for the examination. To make the most out of this resource, it is highly recommended that you go through our FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator FCP_FCT_AD-7.2 Exam Questions multiple times. This strategy will enhance your chances of passing the exam on your very first attempt.

FCP in Network Security Certification Path

The FCP in Network Security certification validates your ability to secure networks and applications by deploying, managing, and monitoring Fortinet network security products. This curriculum will cover the day-to-day tasks related to Fortinet network security devices. We recommend this certification for cybersecurity professionals who require the expertise needed to deploy, manage, and analyze Fortinet network security devices. To obtain the FCP in Network Security certification, you must pass the core exam and one elective exam no more than two years apart. The certification will be active for two years from the date of the second exam.

Core Exams    
NSE 4 FortiOS
FCP – FortiGate Administrator 

Elective Exams    
NSE 5 FortiAnalyzer (version 7.0 or older)
NSE 6 FortiAnalyzer Administrator / FCP – FortiAnalyzer Administrator
NSE 6 FortiAuthenticator / FCP – FortiAuthenticator Administrator
NSE 5 FortiClient EMS / FCP – FortiClient EMS Administrator
NSE 5 FortiManager / FCP – FortiManager Administrator
NSE 6 FortiNAC
NSE 6 FortiSwitch
NSE 6 Secure Wireless LAN

FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator Exam (FCP_FCT_AD-7.2)

The FCP–FortiClient EMS 7.2 Administrator exam evaluates your knowledge of, and expertise in, the FortiClient EMS solution. This exam tests your knowledge and skills related to FortiClient endpoint development, FortiClient EMS basic to advanced configuration, day-to-day management of endpoints using EMS, and FortiClient EMS to deploy endpoint protection solutions. The FCP–FortiClient EMS 7.2 Administrator exam is intended for network and security professionals responsible for the configuration and administration of endpoint protection solutions in an enterprise security infrastructure. This exam is part of the Fortinet Certified Professional – Network Security certification track. 

Fortinet FCP_FCT_AD-7.2 Exam Information

Exam name: FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator
Exam series: FCP_FCT_AD-7.2
Time allowed: 60 minutes
Exam questions: 30 multiple-choice questions
Scoring Pass or fail. A score report is available from your Pearson VUE account
Language: English
Product version: FortiClient EMS 7.2

Fortinet FCP_FCT_AD-7.2 Exam Objectives

FortiClient EMS setup

  • Install and perform the initial configuration of FortiClient EMS
  • Configure Chromebooks and FortiClient endpoints
  • Configure FortiClient EMS features

FortiClient provisioning and deployment

  • Deploy FortiClient on Windows, macOS, iOS, and Android endpoints
  • Configure endpoint profiles to provision FortiClient devices

Security Fabric integration

  • Configure Security Fabric integration with FortiClient EMS
  • Configure automatic quarantine of compromised endpoints
  • Deploy the full ZTNA solution
  • Apply IP/MAC ZTNA filtering to check the security posture of endpoints

Diagnostics

  • Analyze diagnostic information to troubleshoot FortiClient EMS and FortiClient issues
  • Resolve common FortiClient deployment and implementation issues

View Online FCP – FortiClient EMS 7.2 Administrator FCP_FCT_AD-7.2 Free Questions

1. What is the function of the custom scan option on FortiClient?
A. It performs a full system scan including all files, executable files, DLLs, and drivers, for threats.
B. It performs a manual scan on all removable drives.
C. It scans executable files, DLLs, and drivers that are currently running, for threats.
D. It allows users to select a specific file folder to scan for threats.
Answer: D
 
2. Which FortiGate CLI command shows all the ZTNA IP and MAC addresses learned from FortiClient EMS?
A. diagnose firewall dynamic list
B. diagnose endpoint wad-comm find-by ip-vdom
C. diagnose endpoint record list
D. diagnose wad dev query-by uid
Answer: A
 
3. A FortiClient administrator runs a FortiClient diagnostic tool to generate a debug report. Which endpoint information is available in the report?
A. The Active Directory username and password
B. The FortiClient configuration
C. Microsoft Edge bookmarks
D. End-user contact information
Answer: B
 
4. Which of the following overrides site categories action in FortiClient web-filter?
A. FortiSandbox custom URL categories
B. Block malicious website on AV
C. Web exclusion list
D. URL list
Answer: C
 
5. A FortiClient EMS administrator has created multiple deployment configurations, and the endpoint is eligible to receive all of them. Which two factors determine which deployment configuration FortiClient EMS applies to the endpoint? (Choose two.)
A. A name of the deployment configuration in alphabetical order.
B. A priority level of the deployment configuration.
C. A status of the deployment configuration.
D. A scheduled time configured on the deployment configuration.
Answer: B, C
 
6. Which statement about the FortiClient EMS console logs is true?
A. The FortiClient EMS administrator assigned the endpoint profile to All Groups.
B. The FortiClient EMS administrator created an endpoint profile.
C. The FortiClient EMS administrator assigned the gateway list to All Groups.
D. The FortiClient EMS administrator deployed a new FortiClient installation to All Groups.
Answer: B
 
7. An administrator has activated the FortiGuard Endpoint Forensic Analysis license on FortiClient Cloud. Which statement is true about forensic analysis?
A. It helps you to collect software inventory on the endpoints.
B. It helps you to implement dynamic policies.
C. It helps you to respond to and recover from cybersecurity incidents.
D. It helps you to learn about available endpoint licenses on FortiClient EMS.
Answer: C
 
8. Which ZTNA component is responsible for enabling the access proxy?
A. ZTNA server
B. ZTNA tags
C. ZTNA firewall policy
D. ZTNA rules
Answer: A
 
9. Which FortiClient feature is required, to block access to malicious websites?
A. Antiexploit
B. Sandbox integration
C. Application firewall
D. Web filtering
Answer: D
 
10. FortiGate devices in the Security Fabric must receive endpoint from the FortiClient EMS for policy enforcement. Which is required to synchronize endpoint information?
A. FortiGate devices must function as gateway devices for the endpoints to receive endpoint information.
B. FortiGate devices must be authorized on the FortiClient EMS to receive endpoint information.
C. FortiGate devices must have the endpoint license.
D. FortiGate devices must run the same firmware version as FortiClient EMS.
Answer: B