Updated Administering Microsoft Azure SQL Solutions DP-300 Dumps

0
63
The DP-300 is the one certifying exam an administrator needs to pass to earn the Microsoft Certified: Azure Database Administrator Associate. Passcert has recently updated Administering Microsoft Azure SQL Solutions DP-300 Dumps which are designed to help you identify areas of weakness, test your knowledge, and simulate the actual exam environment. Our team of experts verifies each question to ensure its accuracy and relevance to the current exam. It covers all the topics and concepts that you need to know to pass the exam.  With Passcert Administering Microsoft Azure SQL Solutions DP-300 Dumps, you can confidently prepare for the exam and increase your chances of success. Start practicing today and achieve your certification goals!
Updated Administering Microsoft Azure SQL Solutions DP-300 Dumps

What Is the DP-300?

The DP-300 is the only exam needed to earn the Microsoft Certified: Azure Database Administrator Associate. The DP-300 is a 120-minute exam with around 40-60 questions related to associate-level database administration. Someone who passes the DP-300 has a strong sense of how to go about managing on-premises and cloud relational databases, specifically through the use of Microsoft SQL Server and Microsoft Azure Data Services. The DP-300 is a 120-minute exam with around 40-60 questions related to associate-level database administration.

What skills will be measured in the DP-300: Administering Microsoft Azure SQL Solutions exam?

Plan and implement data platform resources (20–25%)
Implement a secure environment (15–20%)
Monitor, configure, and optimize database resources (20–25%)
Configure and manage automation of tasks (15–20%)
Plan and configure a high availability and disaster recovery (HA/DR) environment (20–25%)

View Online Administering Microsoft Azure SQL Solutions DP-300 Free Dumps

1. You need to implement authentication for ResearchDB1. The solution must meet the security and compliance requirements.
What should you run as part of the implementation?
A. CREATE LOGIN and the FROM WINDOWS clause
B. CREATE USER and the FROM CERTIFICATE clause
C. CREATE USER and the FROM LOGIN clause
D. CREATE USER and the ASYMMETRIC KEY clause
E. CREATE USER and the FROM EXTERNAL PROVIDER clause
Answer: E
2. You are evaluating the business goals.
Which feature should you use to provide customers with the required level of access based on their service agreement?
A. dynamic data masking
B. Conditional Access in Azure
C. service principals
D. row-level security (RLS)
Answer: D
3. What should you do after a failover of SalesSQLDb1 to ensure that the database remains accessible to SalesSQLDb1App1?
A. Configure SalesSQLDb1 as writable.
B. Update the connection strings of SalesSQLDb1App1.
C. Update the firewall rules of SalesSQLDb1.
D. Update the users in SalesSQLDb1.
Answer: C
4. You need to provide an implementation plan to configure data retention for ResearchDB1.
The solution must meet the security and compliance requirements.
What should you include in the plan?
A. Configure the Deleted databases settings for ResearchSrvOL
B. Deploy and configure an Azure Backup server.
C. Configure the Advanced Data Security settings for ResearchDBL
D. Configure the Manage Backups settings for ResearchSrvOL
Answer: D
5. You need to recommend a solution to ensure that the customers can create the database objects. The solution must meet the business goals.
What should you include in the recommendation?
A. For each customer, grant the customer ddl_admin to the existing schema.
B. For each customer, create an additional schema and grant the customer ddl_admin to the new schema.
C. For each customer, create an additional schema and grant the customer db_writerto the new schema.
D. For each customer, grant the customer db_writerto the existing schema.
Answer: D
6. What should you implement to meet the disaster recovery requirements for the PaaS solution?
A. Availability Zones
B. failover groups
C. Always On availability groups
D. geo-replication
Answer: B
7. You have an Azure SQL database named sqldb1.
You need to minimize the possibility of Query Store transitioning to a read-only state.
What should you do?
A. Double the value of Data Flush interval
B. Decrease by half the value of Data Flush Interval
C. Double the value of Statistics Collection Interval
D. Decrease by half the value of Statistics Collection interval
Answer: B
8. You plan to move two 100-GB databases to Azure.
You need to dynamically scale resources consumption based on workloads. The solution must minimize downtime during scaling operations.
What should you use?
A. two Azure SQL Databases in an elastic pool
B. two databases hosted in SQL Server on an Azure virtual machine
C. two databases in an Azure SQL Managed instance
D. two single Azure SQL databases
Answer: D